+ 359 883 225 055 office@sarnenagora.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
+ 359 883 225 055 office@sarnenagora.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Нова година в Сърбия

0
Цена
270 лв.
Цена
270 лв.
Вашето име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Добави в желани

Adding item to wishlist requires an account

1950
4 дни
Стара Загора
Планинарски дом "Бесна Кобила" Сърбия
Описание

Знаете ли, че най-високият връх на планинската област Краище се намира в Сърбия? Всеки, който познава 11-те планини в българското Краище е отправял взор към първенеца на цялата планинска област – връх Бесна кобила (1922 м). Върхът се издига в планината Догница на територията на Р Сърбия, западно от Босилеград и е един от най- панорамните в района.

Легенда за името на планината:

Местна легенда разказва за силно момиче на име Фея, което живеело в селцето под най-високия връх на планината и яздело по-добре дори от някои мъже в селото. За нея това било истинска страст и тя можела да язди всеки кон. Един ден кобилата на Фея била ухапана от полудяло куче. Момичето не разбрало, но видяло, че от ноздрите на кобилата се стича кръв и побързало да се върне в селото, където хората да спасят животното. Кобилата обаче изведнъж променила посоката на движението си и побягнала към върха. Тя хвърлила Фея на земята и момичето си счупило крака. По-късно хората намерили момичето в безсъзнание и го завели до къщата на баща му. Въпреки дългото лечение кракът на Фея не оздравял напълно. За да запазят спомена за необикновената  красавица и трагичната й съдба, хората нарекли селото Крива Фея, а планината Бесна кобила.

Място на тръгване и връщане

Стара Загора / баня Пиперка/

Цената включва

  • 3 нощувки в хижа „Бесна кобила“;
  • транспорт с лицензиран автобус: Стара Загора – Пл. дом „Бесна кобила“ – Ст. Загора;
  • 2 вечери, три закуски;
  • Медицинска застраховка за пътуване в чужбина;
  • Водач от фирмата организатор.
Забележка

ЦЕНАТА е валидна при група от 25 или повече записани туристи. При по-малка група екскурзията може да се осъществи след корекция на цените и със съгласието на всички записали се. 
Записване в офисите на АТ и ТД „Сърнена гора“, Стара Загора, ул. „Цар Симеон Велики“ № 62, тел. 0882 966 462. 0883 225 055.

Програма

Ден 1 29 Декември

Сборен пункт: 7.00 часа на паркинга пред баня Пиперка в посока Трън и ГКПП Стрезимировци.Кратка почивка в Трън и посещение на ждрелото на река Ерма, прорязано между отвесните скални стени на Манастирището и Жилав камък. Отпътуване за Сърбия по маршрут Стрезимировци – Власинско езеро. Следобед – пристигане на брега на Власинското езеро – най-голямото и най-високо разположено планинско езеро в Сърбия, което предлага впечатляващи панорамни гледки с плаващите в бистрите води тръстикови острови. Надморската височина е 1212 м., а районът е обявен за природен резерват. Отпътуване за подножието на планината Варденик. В тази непокътната природа на 1480 м надморска височина се намира планинарски дом Бесна Кобила. Мусул или Бесна Кобила е планина в Югоизточна Сърбия. Най-високият връх на планината е Бесна кобила – 1922 метра. На юг планината минава в планината Доганица, а на север във Варденик.
Стаите в хижата разполагат с всичко необходимо за модерен начин на живот. В рамките на планинската къща има ресторант с 60 места, който предлага на своите гости традиционни ястия на Сърбия. Нощувките, храната и напитките са на много по-достъпна цена спрямо големите курорти. Бесна кобила е идеално място за почивка за любителите на ски и чиста екологична среда. Настаняване. Нощувка.

Ден 230 Декември

Закуска. Възможност за походи в района , за да се насладим на първенеца на цялата физикогеографска област Краище, връх Бесна кобила (1924 м.) и гледките към планините: Доганица, Грамада, Милевска, Кървав камък, Руй, Осогово, Рила, Пирин, Витоша, Стара планина! Възможност за посещение на близка баня с минерална вода.

Ден 331 Декември

Свободно време за активна почивка и подготовка за празничната вечер. Посрещане на Новата 2019 година с празнична вечеря и музика.

Ден 41 Януари

Късна закуска. Отпътуване за Стара Загора в посока ГКПП Стрезимировци и Трън. Спиране за почивка в известното Парамунско ханче с възможност за закупуване на домашни продукти, произведени в района.
Пристигане в Стара Загора вечерта.

Снимки