+ 359 883 225 055 office@sarnenagora.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
+ 359 883 225 055 office@sarnenagora.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИРАН /21.07.2019 – 02.08.2019 г./

0
Цена
2,800 лв.
Цена
2,800 лв.
Вашето име*
Email адрес*
Вашето запитване*
Добави в желани

Adding item to wishlist requires an account

1657
Стара Загора
Техеран
ПРИКЛЮЧЕНИЕ В ИРАН С ИЗКАЧВАНЕ НА ВРЪХ АЛАМКУХ/4850 м.н.в./

Място на тръгване и връщане

Стара Загора

Цената включва

 • Виза
 • Всички трансфери
 • Всички вътрешни трансфери
 • Летищни трансфер
 • трансфер до Истанбул и обратно
 • Автобус от Техеран до Шираз
 • Трансфер до базовия лагер, 4WD

Цената не включва

 • Обяд и вечеря за градската част
 • Всички други услуги, които не са изрично споменати

Всички нощувки 11 нощувки, 2/3 * хотел

Всички хотели са с включена закуска

Пълен пансион за планинската част

 • 1 нощувка в планинския лагер Вандарбон
 • 2 нощувки на палатки в южния базов лагер Alamkuh
 • 1 нощувка в мотел на Каспийско море
 • 1 нощувка в автобуса
 • 1 нощувка в хотел в Шираз
 • 3 нощувки в Исфахан
 • 2 нощувки в Кашан

Други

 • Всички входни такси за споменатите паметници
 • Тарифи за разрешително за Alamkuh
 • Експертен екскурзовод на английски език
 • Визови услуги
 • Услуги за местни дебитни карти
 • Допълнителен Wi-Fi модем и интернет достъп през цялото пътуване.
Забележка

Цената е за групи от 12 души, с настаняване в тройни стаи.
При предпочитание за двойна или единична ста се начислява допълнителна такса.

Забележка:Изкачването на Алам Кух по маршрута от юг:
Ден 1: Shelter 1 в Рудбарак (1520 м) до Танг-е-Галу (3210 м) – около 30 км, после до лагер 1 (Хесаршал, 3800 м) – към 2 часа чисто ходене;
Ден 2: от лагера до върха – 6 часа, от върха до лагера – 3 часа, от лагера до Танг-е-Галу – час и двайсет мин. и после до Рудбарак.

Програма

Ден 1, 21.07

Трансфер Стара Загора – Истанбул. Полет до Техеран. Техеран. Ще бъдем посрещнати от нашите партньори на международно летище Имам Хомейни. Отпътуваме за Келардаш. (около 5-6 часа) по един от най-атрактивните пътища в северната част на Иран- „Chaloos” Road. Обяд в местен ресторант. Трансфер до село “Рудабарак”. Следва прехвърляне на превозни средства с 4WD и отпътуване към планински лагер на местната федерация, оборудван със стаи, легла, душове и ресторант в село Вандарбон(2200 м). Вечеря за „Добре дошли!‘. Нощувка в лагера.

Ден 2, 22.07

Закуска в лагера рано в 6:00 (преди да е напекло Слънцето!). В 7:00 часа следва трансфер до Tang-e Galu на 2800 м с 4WD превозни средства за около 45 минути. Започва трекинг към южния лагер на Алам Кух, наречен Hesarchalat -3700 м (около 2 часа).Оставяме палатките близо до тясна река на зелена земя (реплика на Рая на Земята!), следва обяд и почивка в базовия лагер и кратък преход за аклиматизация към връх „Лашгарак“ (4250 м) (около 2часа). Ще се насладим на красивия пейзаж, разкриващ няколко 4000 –метрови върхове около Алам Кух и няколко сезонни езера. Слизаме обратно в южния базов лагер. Вечеря.Нощувка.

Ден 3, 23.07Ден 3, 23.07

Закуска рано сутринта в 5:00 часа. Около 06:00 часа стартира прехода (около 5 часа) до върха Алам Кух (4850m). От върха могат да се видят ледника „Аламчал“ и красивите върхове, разположени на северната страна. Обратно ще минем през върха Марджикош (4550м)- сравнително лесен допълнителен връх и по-леко спускане към базовия лагер . Вечеря.Нощувка в палатки в южния базов лагер.

Ден 4,24.07Ден 4,24.07

Закуска в 8:00. Опаковаме на багажа и следва преход до Tang-e Galu, където ще се прехвърлим на 4WD превозни средства. Трансфер до село Рудбарак. Обяд в местен ресторант в 12:00 часа. Трансфер до Каспийско море .Плаж. Нощувка в мотел на плажа на Каспийско море.

Ден 5,25.07Ден 5,25.07

След закуска следва трансфер до Техеран. Обяд в Техеран. След кратка почивка ще разглеждаме забележителности в Техеран. Ще посетим Саадбад или Дворецът Голестан, след това традиционния базар и ако остане време, ще посетим Табиат Мост. Вечерта ще бъдем прехвърлени до автобусна спирка и ще пътуваме с нощен автобус до Шираз.

Ден 6,26.07Ден 6,26.07

След закуска, до 9:00 часа ще отидем на посещение в Джамията Наср ал молк, известна още като Розовата Джамия.След това ще посетим Вакил комплекс,построен по времето на династията Zand, включително Джамия Вакил, традиционня Базар и традиционната баня. Обяд, почивка. Следобяд продължаваме с шопинг във Вакил базар, посещение на гробницата на Саади, известна още като Saadieh и гробницата на Hafez също известен като Хафезий, с блестяща агностична атмосфера. След това отиваме да посетим Портата на Корана и ще вечеряме в близост до нея. Нощувка в хотел в Шираз.

Ден 7,27.07Ден 7,27.07

След закуска в хотела към 8:00 часа ще отпътуваме за Персеполис(приблизително един час), къд ето ще посетим церемониална столица на Ахеменидската империя, известна като Такхт-е Джамшид. Това е един от най-древните градове в света, датиращ от преди 2500 години. След обяд в хубав ресторант ще пътуваме до Pasargadae.Там ще посетим гробницата на Кир Велики и дворците на великия персийски цар. Трансфер до Исфахан(около 3 часа). Вечеря в ресторант. Нощувка в Исфахан.

Ден 8,28.07Ден 8,28.07

Днес ще разгледаме красивия исторически град Исфахан,столицата на династията Сафавид. След закуска в хотела отиваме на площад Naghsh-e Jahan, един от обектите на световното наследство на ЮНЕСКО, който е дом на джамията на шейх Лотф Аллах, джамия Имам,
Двореца Аликапу и др. След това обядваме, почивка. По-късно ще посетим Чехел Сотоун (40 колони на персийски), павилион в средата на парка, в далечния край на дълъг басейн, моста Si-o-se-Pol, един от 11-те моста в града и най-дългия от тях с дължина около 300 метра, както и моста Кхаю, най-красивият от 11-те моста. Вечеря. Нощувка в Исфахан.

Ден 9,29.07Ден 9,29.07

След закуска в хотела , до 9:00 часа се разхождаме из Капалъ чарши на Исфахан, където ще да се запознаем с разнообразие от занаяти и произведения на изкуството. След това ще посетим джамията Джаме, която се намира в края на базара и ще обядваме в ресторант наблизо. Следобяд ще посетим квартала на арменското християнско малцинство в Исфахан,а по-късно и катедралата на Ванк. Вечеря в ресторант. Нощувка в Исфахан.

Ден 10,30.07Ден 10,30.07

След закуска в хотела в 9:00 часа отпътуваме (приблизително 1 час) за селото Абианех, наистина уютно село в средата на пустинята с уникално атмосфера. Ще прекараме времето си, разглеждайки селото и минавайки по тесните му улички. Обяд в местен ресторант в Абианех.
П очивка. В следобедните часове продължаваме с обиколката на селото. Трансфер до Кашан. Вечеря. Нощувка в хотел.

Ден 11,31.07Ден 11,31.07

След закуска в хотела отиваме да разгледаме забележителностите в Кашан. В Kашан има много впечатляващи традиционни къщи. Първо ще посетим къщата Абаси, след това къща Мозафари и ще обядваме вътре. След кратка почивка продължаваме към къща Табатабаи, наслаждавайки се на ислямско-иранската архитектура. Следобедният план е да посетим Фин гардън, най-старата запазена градина в Иран, където се намира и Банята на Кашан. Вечеря в уютен ресторант близо до градината. Нощувка в Кашан.

Ден 12,01.08Ден 12,01.08

Закуска в хотела в Кашан. Трансфер до Техеран за около 3 часа. В зависимост от часа на излитане можем да планираме кратко разглеждане на забележителности в Техеран, иначе ще бъдем прехвърлени на летището и това е краят на нашата екскурзия.